Wantoestanden in de Luchtvaart
Wantoestanden in de Luchtvaart
ACTUEEL
MENU

Uitlaatgassen van vliegtuigen, fijnstof en ultrafijnstof, zijn zeer schadelijk voor de gezondheid en veroorzaken zeer ernstige ziektes, we ademen het in terwijl we het niet kunnen zien of ruiken. Als 1 vliegtuig opstijgt komt er evenveel ultrafijnstof vrij als van 1 miljoen vrachtwagens. Ook als vliegtuigen overvliegen komen er uitlaatgassen vrij.

 

Vliegtuiglawaai zorgt o.a. voor hartaanvallen en beroertes, kinderen kunnen leerproblemen en geheugenproblemen krijgen. Dit staat ook op de website van de overheid. Toch mogen alle vliegvelden in Nederland uitbreiden; Schiphol, RTHA Rotterdam, MAA Maastricht, Eindhoven Airport, Lelystad Airport, Groningen Airport Eelde en Enschede Airport Twente.

 

Teken de petitie, klik hier.
 
Vogels: vanuit vliegveld Lelystad gaan vliegtuigen erg laag vliegen. Vooral op hoogtes waar vogels ook vliegen. Voor vogels is dit een grote ramp en ook voor mensen als vogels in de motoren van vliegtuigen komen.
 
Stiltegebieden natuur: In Zuid-Holland zijn geen stiltegebieden meer tgv vliegtuiglawaai. Ook in Noord-Holland zijn hierdoor veel stiltegebieden verdwenen. Door de uitbreiding van vliegveld Lelystad en Maastricht verliezen we ook alle stilte- en rustgebieden in de natuur in Noord, Oost en Zuid Nederland.
 
Klimaat: Verschillende uitlaatgassen van vliegtuigen (CO2 en NOx) verergeren de klimaatverandering enorm. Daarnaast maken vliegtuigen hoge bewolking die ook invloed hebben op klimaatverandering.
 
Gesjoemel: we weten dat er zeker 20 jaar gesjoemeld is met rapporten zodat Schiphol kon groeien. ook in de rapporten van vliegveld Lelystad zaten bizarre fouten. Ook houdt Schiphol zich niet aan afspraken, zoals bv het totaal aantal nachtvluchten.

 

 

Teken de petitie, klik hier.

Actueel

3766 ondertekenaars

Schrijf je in voor de nieuwsbrief